За първи път най-мащабният кариерен форум стартира с радио предаване на живо

За 22-ра поредна година стартира най-мащабният кариерен форум Национални дни на кариерата. Събитието ще бъде открито на 1 април 2023 г., събота, в Гранд Хотел „Милениум“, София. В него ще се включат едни от водещите работодатели от различни бизнеси, които ще представят отворените позиции и възможности за кариерно развитие. 

Национални дни на кариерата – какво да очакват посетителите? 

Тази година шест академични града – София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Габрово, ще посрещнат „на живо“ над 100 компании от различни сектори. Предвиден е и един Виртуален ден, който ще се проведе изцяло в онлайн пространството. Въпреки, че форумът отдавна се утвърди като водещо събитие в сектора, организаторите постоянно добавят нови активности.  

Нов елемент във формата през тази година е партньорството с радио ENERGY, които ще гостуват на Национални дни на кариерата 2023 с излъчване на живо от Гранд Хотел „Милениум“. Кариерният форум ще сподели емоциите от събитието със слушателите в ефира по време на специално предаване, а от екипа на радиото ще се погрижат за доброто настроение и музикално оформление в деня. 

Успоредно със забавната част през целия ден посетителите ще се включват в презентации на тема „Талантът“. Те ще ги запознаят с допълнителни възможности за развитие на професионален потенциал и практически съвети за кариерно развитие, които ще им бъдат споделени от професионалисти. 

Кът Професионално образование и обучителни организации също предлага възможност за среща с представители на професионално ангажираните компании в тази сфера. Освен нова работа и стаж посетителите ще могат да научат и кои са начините за създаване професионални умения и компетенции. Срещите по темата ще се проведат в зала Нютон. 

Startup зона (в партньорство с BESCO и Innovation starter) е с фокус над startup-системата в страната и възможностите за развитие и привличане на професионалисти в нея. В специално пространство ще се проведат срещи с  представители на едни от най-интересните и проактивни стартъпи.

Национални дни на кариерата 2023 идват и във вашия град

Национални дни на кариерата 2023 ще се проведат в седемте града в България, както следва: 

  • Велико Търново – 4 април – Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, пети корпус; 
  • Виртуален ден – 5 април – Онлайн на платформата на Brazen Technologies; 
  • Габрово – 6 април – Технически университет; 
  • Пловдив – 8 април – Пловдивски Панаир, Конгресен Център; 
  • Варна – 8 април – Хотел-галерия „Графит“; 
  • Русе – 11 април – Русенски университет „Ангел Кънчев“. 

От Национални дни на кариерата е започнал професионалният път на над 53 000 човека. Форумът се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Форматът пък се наложи като един от най-успешните, що се отнася до създаването на пряка връзка между търсещите и предлагащите работа. Събитието е важно и за студентите, тъй като ще им помогне да открият възможности за професионална реализация и ще ги срещне с реалния бизнес, за да разберат от първа ръка какво търсят в един служител бъдещите им потенциални работодатели. 

Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, JobTiger.tv, HRIndustry.bg 

Събитието се провежда с подкрепата на JobTiger.tv, HRIndustry.bg, Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, Advent group, ISIC България, AIESEC, Innovation starter, BESCO, Kaldata, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, лидер.бг, Сп. ENTERPRISE, My job, HR Manager, b2b Media, gusto media, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Тракия Икономическа Зона, Eventiplier, Advent Group, mysofia.bg, Кариери и Legion Run. 

Снимки: JobTiger

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...
Кои професии вече се извършват изцяло от изкуствен интелект?
Топ 3 работни места, най-популярни сред студентите
Преводаческото поприще съдържа ореол на тайнство и привилегированост

Кариера

Leave a Reply