Започнете да строите своята кариера правилно!

Вече сте завършили висшето си образование, което е несъмнен плюс в резюмето, защото работодателите наемат образовани хора. Време е да започнете да строите своята кариера, но преди това трябва да се замислите каква работа искате да получите.

Завършилите често не знаят какво искат да правят. Те търсят работа, главно да бъдат финансово независими от родителите си. При избора на свободни работни места те се интересуват само от материалния компонент, а не от тяхната сфера на дейност или служебни задължения. Наистина ли искате да прекарвате по-голямата част от живота си в нелюбима работа, да изпълнявате същите задължения всеки ден? Готови ли сте да се откажете от стремежите си, да ги пожертвате заради парите?

Младите специалисти, които тепърва започва да си търсят работа, трябва да си зададат въпроса: „Смятам ли да работя това през целия си живот?“. Можете да попаднете в капан и ще ви бъде трудно да се откажете от комфорта и стабилността. Както знаете: навикът е втора природа. За да избегнете това, трябва да разберете кой искате да бъдете, на каква кариера искате да посветите живота, и най-важното, в коя област искате да оставите значима следа.

Много млади специалисти работят само заради пари, просто защото няма за какво друго. В края на краищата те жертват своята страст, стремежи и цели. Те са нещастни и е жалко да ги гледаш. Искате ли да бъдете един от тях?

Започнете изграждането на своята кариера още от самото начало. Едно от седемте умения на високоефективните хора според Стивън Кови гласи: „Започнете като си представяте крайната си цел.” Когато наистина мислите за най-важното за вас, какъв искате да станете и какво да правите в живота си, ще започнете да мислите за перспективите, които излизат извън днешния и утрешния ден. И зависи само от вас какъв ще бъде вашият живот в бъдеще: успешен или не. По-скоро от факта, че предпочитате в самото начало: да задоволите нуждите си или да следвате страстта си?

 

My Job, Кариера