Как спортът помага за изграждането на кариера?

Спортните тренировки са не само физическо развитие, много от тях носят яснота на ума, засилват волята и други качества, необходими за напредване в кариерата.

Посещението на фитнес може да повлияе значително на професионалния ви успех, няма значение дали тренирате преди или след работния ден. Спортът помага за преодоляване на депресията, развива концентрацията, увеличава скоростта на работа на мозъка. Ако не вярвате във връзката между спорта и напредъка в кариерата, прочетете следващите аргументи, всеки от тях е потвърден на научно ниво.

Повишаване на ефективността

Проучванията показват, че хората, които тренират поне 150 минути седмично, са по-способни да се концентрират върху работата, по-рядко се разболяват, тоест не изпадат от работния процес по време на отпуск по болест.

Работодателите започнаха да обръщат внимание на това, в техните очи човек, който е запален по спорта ще бъде по-ценен служител.

Пробуждане на творчеството

Творческите идеи са оценени на почти всяко работно място, креативните хора винаги са търсени. Редовните упражнения помагат трезво да се оцени кризисната ситуация и да се намерят нестандартни начини за излизане от нея.

Ускорява работата на мозъка

Спортът влияе върху работата на мозъка от няколко страни едновременно – засилва паметта, активира области, отговорни за пространствената ориентация и взаимодействието между хората.

Тренировките помагат за поддържане на спокойствие и трезво реагиране на всяка ситуация.

Самоувереност

Хората, които се занимават с фитнес, са собственици на красиво тяло, знаят за него и са изключително горди от себе си. Самоуверените хора улесняват контактите и намират подход както към своите колеги и клиенти, така и към важни партньори.

Неутрализация на негатива

Емоционалното изгаряне сложи край на много обещаващи кариери, причината за всичко е нервен стрес и голямо количество негативност в работни моменти. По време на тренировката се произвежда протеин, който може да разгради кинуренин, вещество, което се натрупва по време на стрес. Повече спорт – по-малко стрес и негативност, поради тази причина корпоративните тренировки са толкова популярни сега.

Гъвкавост на мисленето

Спортът са нови интереси в живота, в процеса на трениране хората ще научат много за своята дисциплина, ще започнат самостоятелно изучаване на други спортния. направления. Заедно с тези процеси идва и напълно нов начин на мислене – по-гъвкаво и по-бързо.

Повишена скорост на обработка на информация

Науката е доказала, че ходенето подобрява аналитичните способности. Колкото по-бързо ходи човек, толкова по-бързо ще обработва информацията, идваща до него, тоест приемането на важни решения също ще бъде ускорено.

Способност да постигате своите цели

Спортът развива силата на волята, без него е много трудно да се доведе тренировка до края. Целенасочеността и волевите качества са еднакво необходими в спорта и на работното място. Два вида стрес очакват човек по време на работа – организационен и конкурентен, с трети, личен, той се среща след работа. Спортната активност ви учи да издържате на някое от нивата на стрес, вместо да се отказвате, да избягвате препятствия и да се сблъсквате с трудности.

Автор Ирина Атанасова

 

My Job, Полезно