Как да си намеря добра работа след 40?

Смята се, че след 40 години е много трудно да се намери добра работа и рекрутърите дори не разглеждат кандидати на „възраст“. Как да се уверите, че автобиографията не само е разгледана, но и сте поканени на интервю?

Започваме с автобиографията. Малко хора могат да го напишат правилно. Обикновено хората пишат списък на задълженията, които са изпълнявали. Сега никой не се интересува от това, важен е резултатът, който компанията е получила в резултат на изпълнение на служебни задължения. Работодателят наема служител не с цел да му изплати заплата, а с цел печалба. За собственика е много важно служителят да разбира връзката между действията и приходите. Следователно автобиографията трябва да съдържа цифровизирани резултати. Подобна автобиография със сигурност ще привлече вниманието на рекрутера.

Бързата обучаемост е най-важното умение, което позволява на новия служител да постига по-бързо целите си и следователно да печели. Едно от често срещаните заблуди е, че хората след 40 спират да се развиват, че мозъкът става по-мързелив и след 40 е по-трудно да се адаптира, да научи нови неща и да се научи. Ако случаят не е такъв във вашия случай, не забравяйте да посочите в автобиографията си какви курсове сте изкарали и какво изучавате в момента. Не забравяйте да напишете името на всички информационни системи и програми, с които знаете как да работите. Дори да ви се струва, че способността за работа в Word и Excel е естествена, не бъдете мързеливи и дори включете това, което смятате за естествено, в автобиографията си.

Друго погрешно схващане: колкото по-възрастен става човек, толкова по-трудно е да се управлява. Особено ако ръководителят е млад и средната възраст в отбора не надвишава 30 години. Тук е важно да покажете, че не сте конкурент на мениджъра и служителите, а ще укрепите екипа с вашите знания и опит. Дайте примери от минал опит, при който сте решили проблем, с който други служители не са могли да се справят. Не забравяйте да добавите към автобиографията си контакти с хора, които могат да ви дадат характеристика и да ви препоръчат като ценен служител. Наличието на препоръчъки винаги придава тежест на автобиографията.

Чувствайте се свободни да пишете и казвате добри неща за себе си. Но не бива да се хвалите. Само факти, подкрепени с цифри. Добре написаното резюме ще ви помогне да намерите мечтаната работа на всяка възраст.

Автор: Татяна Гладун

My Job, Кариера