Как да направим успешна кариера?

Как да направим успешна кариера? Този въпрос засяга почти всички. Какви правила трябва да следвате, за да бъдете успешни в кариерата?

Да започнем с целта

За да направите успешна кариера, трябва да имате ясна, реалистична цел в живота! Вървете към нея с уверени, твърди стъпки, въпреки пречките, които ще срещнете по пътя си. Само настойчивите постигат  успех !

10 средства за постигане на целта – успешна кариера

Първото е образованието! След като го получите, не спирайте! Покажете интерес към всеки образователен процес, който ще имате на работното място. Това ще бъде голям плюс за вас и вашето професионално развитие, за вашата успешна кариера.

Второ, важно е да препоръчате себе си. От първия ден на работа не позволявайте да бъдете слаби! Външният вид трябва бъде отличен, защото ще ви посрещнат по него.

Трето е да се намерите общ език с екипа. Присъединете се към екипа без шум и прах, покажете колко сте общителна! Опитайте се бързо да приемете опита на ментор и да покажете първия си успех на вашия ръководител!

Четвъртото средство е личният живот. Той трябва да бъде 100% отделен от работата ви. Нека заеме цялото ви свободно време, уикенди и празници, но на работното място сте само вие и вашите задължения.

Пето – бъдете скромни и честни. Винаги трябва да бъдете човек с добро възпитание, не трябва да бъдете парвеню и да питате – това само наранява вашата репутация. Основното, което трябва да запомните – самата работа ще ви покаже всичко!

Шестото правило – не се страхувайте от промените! Странно, но е така. Да, може да изглежда трудно да се премине от една работа към друга, но тази стъпка само ще ви укрепи и ще ви покаже в добра светлина в очите на шефа ви. Човек, който не се страхува от промяна и в чиито ръце всичко започва да се върти и се върти в правилната посока, няма да остане незабелязан и ще направи успешна кариера.

Правило номер седем: не се пазете от партита и събития, организирани от вашата компания. Да бъдете наясно с всички събития и с общественото мнение е важно правило, ако искате да станете успешни. На корпоративни събития можете да направите много полезни запознанства, които със сигурност ще бъдат полезни в бъдеще. Кой знае, може би на една от тези вечери ще ви бъде предложено да изкачите още една стъпка нагоре по кариерата.

Осмо и много важно – не закъснявайте! Закъснението е силно се забелязва от шефа и само това може да е причината, поради която не сте били препоръчани за най-високата позиция в бъдеще, а и едва ли ще направите много успешна кариера.

Девето – бъдете оптимисти! Винаги търсете изход от най-трудните ситуации, не се обезсърчавайте, отнасяйте се с проблемите и трудностите по-просто, участвайте в различни проекти, предлагайте решения – най-важното е да действате и определено ще ви забележат!

И накрая, десетото средство за постигане на целта ви – не трябва да се спирате на това, на което се държи всичко. Не се хващайте за всичко, вършете своята работа, в противен случай ще работите без почивни дни, отпуски и болнични, защото без вас „ще спре цялата работа“.

 

My Job, Кариера