Четири начина да превърнем лошата работа в добра

Най-добрият начин да бъдем щастливи на работа е да поемем личната отговорност за благополучието на работното място. След като направите това, на всяка работа ще се почувствате отлично.

Ето четири начина, чрез които можете сами да подобрите работното си място, вместо да се надявате на положителна промяна от шефа или ръководството на компанията, или да превърнете лошата работа в добра:

  1. Намерете си приятел на работа.

С един приятел по време на работа, по-вероятно е вашата работа да бъде интересна. С трима приятели на работа, ще бъдете доволни от живота, според обширни изследвания, направени от Gallup.

Ние сме по-добре подготвени за трудности, ако имаме приятели в близост до нас и сме много по-забавни, когато сме заобиколени от приятели. Тоест, с приятел, е много по-лесно за нас да се справим с възходи и падения.

Често разделяме живота и работата, като мислим за тях поотделно. Следователно приятелите укрепват нашия личен / семеен живот. Но ние се нуждаем от различни приятели за различни поводи. Имаме нужда от такъв човек на работа, на когото винаги можем да разчитаме и който ни разбира и утешава.

Разбира се, веднага щом получите тази информация, трябва да разберете какви са ефективните начини за създаване на приятели на работното място.

  1. Намалете времето на пътя, премествайки се близо до мястото на работа.

Над три милиона души прекарват по пътя от дома за работа повече от 90 минути. Много от тях оправдават такива пътувания, казвайки, че работата си заслужава. Въпреки това, тези пътувания причиняват голяма вреда както на личния, така и на професионалния живот.

Въпреки че човек може да се приспособи към всякакви условия, пътят от дома до работа не се взема предвид. Защото, от това по какъв начин стигате до работа, а след това до дома ви, зависи настроението ви. Ако сте стояли в задръстване за три часа и пристигате на работа не в дух, то такова ще бъде вашето настроение през деня. И ако на път за вкъщи, отново сте стояли в задръстване още три часа, или дори повече, тогава ще си легнете недоволни и мърморейки.

  1. Изяснете, може би не работата е пречка за вашето щастие.

Връзката между работата и щастието е твърде преувеличена. Дали сте щастливи или не, не зависи от вида дейност, която извършвате.

Въпреки това, можете бързо да проверите дали имате добра работа. Добра работа:

  • наранява ви, но не ви побеждава;
  • поставя ясни цели;
  • осигурява адекватна обратна връзка;
  • осигурява чувство за сигурност;

Ако вашата работа отговаря на всички горепосочени критерии, а вие сте все още нещастни, тогава проблема не е във вашата работа, а във вас.

Може би е време да погледнете дълбоко в себе си, за да разберете какъв е проблемът, вместо да обвинявате вашата работа. Проведете самоанализ, преминете тестове, които ще ви помогнат да определите причините за недоволството от себе си.

  1. Правете добри дела.

Помaгайте на колеги. Бъдете приятелски настроени към всички служители на компанията. Не мислете какво ще получите в замяна. Просто бъди мили. По този начин можете да превърнете работата си, която имате сега, в най-доброто място в света.

Поемете отговорност за щастието си през деня и правете само това, което ви кара да се чувствате добре. Чували сте за това и преди. Ако отидете в спортна зала, вашето настроение ще се подобри, а умът ви ще стане по-остър. Ако ядете здравословна храна и не ядете в Макдоналдс, ще се почувствате по-добре. И ако правите добро на хората, то ще ви се върне като бумеранг.

Но най-важното е да спрете да търсите работа, която ще изпълни живота ви със смисъл. Смисълът на живота е във вашите връзки. Развивайте ги.

Ако сте щастливи извън работата си, където не разчитате на шефа или на компанията като цяло, тогава намирането на щастие на работа ще бъде много по-лесно.

My Job, Професии