Bulgarian Digital Week 2019 среща водещи IT фирми с бъдещи служители

За никого не е тайна, че IT сектора в България е един от най-динамичните и бързоразвиващите се в страната и осигурява множество работни места. Един от наболелите проблеми, с който фирмите често се сблъскват, е намирането на достатъчно квалифицирани кадри, които да заемат свободните работни позиции.

Разбира се, този проблем е комплексен и в голяма степен се дължи на  несъответствието между учебните програми в училищата и университетите и реалните нужди на бизнеса. И докато държавните институции и представителите на бизнеса работят заедно за разрешаването му, различни събития помагат на фирмите да открият подходящи кандидати. За едно такова ще ви разкажем в следващите редове.

Bulgarian Digital Week 2019 – 23.09-28.09

През септември в Пловдив ще се проведе Bulgarian Digital Week 2019 – едно от най-мащабните събития, което ще представи иновациите в областта на дигиталните технологии. Българската дигитална седмица е акцент в програмата на 75-я международен технически панаир Пловдив. В събитието ще вземат участие множество изявени специалисти, ще се проведат 13 конференции по актуални теми, а водещи фирми в сектора ще имат възможността да представят своите продукти на специално изложение. В програмата на Bulgarian Degital Week  централно място взема и IT Career Fair – кариерна зона, където компаниите ще представят себе си като работодатели и ще предложат свободни работни позиции. Ако и вие сте компания, която проявява интерес да вземе участие в този мащабен форум, вижте  повече за възможностите, които предлага IT Career Fair.

Възможностите на IT Career Fair

Кариерното изложение предлага чудесната възможност на фирмите да открият своите бъдещи служители. Миналата година събитието е привлякло над 28 000 посетители, а тази година се очаква още по-засилен интерес и 30 000 посетители. Сред тях ще бъдат също мотивирани студенти, търсещи своята първа работа, но и утвърдени специалисти в IT сферата, които също търсят възможности за кариерно развитие. Фирмите, които ще участват, ще се срещнат с всички тях и ще намерят своите бъдещи стажанти и служители, които да се превърнат в пълноценна част от техния екип.  Освен това участието в Bulgarian Digital Week 2019  дава шанс повече хора да научат за вашата компания и услугите, които предлагате. В допълнение, организаторите ще издадат “My Job” – брошура със свободни работни позиции, стажове, интересни професии в сферата и т.н., която ще се разпространява сред присъстващите на събитието.

Станете част от едно от най-големите събития за дигитални технологии, покажете постиженията на вашата компания и намерете ценни хора, с които да попълните екипа си! Bulgarian Digital Week ви дават възможността да направите всичко това. За да заявите участие в IT Career Fair, посетете официалния сайт на събитието: https://bdw.bg/it-career-fair/ .

Минали, Събития

Leave a Reply