5 полезни умения, които ще ви помогнат при кандидатстване за работа

Уикендите са чудесно време да научите нещо ново. И уменията, които можете да придобиете, могат не само да ви развият като личност, но и да донесат ползи при кандидатстване за работа. Да не говорим за факта, че всеки допълнителен елемент в резюмето ще ви направи по-желан кандидат.

Ето 5 полезни умения и знания, които ще станат привлекателна точка в резюмето, когато кандидатствате за работа:

Графичен дизайн

Благодарение на интернет всеки има възможност да получи образование, без да напуска дома си. И ако говорите английски, това значително ще улесни вашата задача. Има много онлайн курсове за тези, които искат да научат основите на уеб дизайна. И за щастие много от тях са напълно безплатни.

Ако искате да научите как да правите уебсайтове или да надграждате дизайнерските си умения, имате нужда от допълнителни курсове.

Ораторско майсторство

Намирането на курс за ораторско майсторство е лесно. Но ако нямате достатъчно време, опитайте добре познатия, въпреки това работещ начин, за да увеличите своите комуникационни умения, което е безспорен плюс при кандидатстване за работа.

Вземете видеокамера или смартфон и запишете речта си по тема на видеоклипа. След това прегледайте няколко пъти. Това може да е малко неприятно, но следващия път, когато трябва да направите презентация или доклад, ще кажете благодаря.

Научете програмиране

За да станете професионалист в областта на програмирането, трябва да учите и работите дълги години. Но за да разберете основите, трябва да изкарате курс за програмиране. Така ще придобиете професионални умения за разработка на уеб сайтове и страници. След като завършите, можете да създадете просто уебсайт или мобилно приложение. Това несъмнено ще бъде чудесен предмет във вашата автобиография.

Езици

Благодарение на многото онлайн услуги и мобилни приложения можете лесно да изтеглите английски език, да научите корейски и да си спомните правописа на родния си език. Основните познания на няколко езика ще улеснят живота ви и ще ви направят много привлекателен при кандидатстване за работа.

Първа помощ

Да знаеш как да помогнеш на човек във всяка ситуация е безценно по всяко време. Такива курсове съществуват офлайн във всички големи градове на страната. Но ако графикът или местоположението не ви подхождат, в интернет има и много от тях. Без да излизате от дома си, можете да научите как да превързвате и да помагате на хората със сърдечен удар. Тези знания може да са ви необходими по всяко време и ще се радвате, че сте отделили няколко часа през уикенда, за да го придобиете.

Ученето на нови умения може да отнеме от няколко часа до няколко години. Всичко зависи от това колко знания искате да получите. В днешно време има толкова много ресурси за проучване, че е грях да не ги използваме. И не забравяйте да се забавлявате! Кой знае, може би опитвайки нещо ново, ще си намерите хоби или дори ще промените кариерата си.

 

My Job, Полезно