Кои са петте неща, необходими за перфектния домашен офис?

  1. Бюро

Това е мястото, където ще прекарате по-голямата част от деня си, така че се уверете, че е добро. 

Ник Полит, управляващ директор на доставчика на офис мебели Diamond Interiors, смята, че бюрото трябва да заема челно място.

“Бюрото е ключов елемент от домашния ви офис. То ще помогне за обединяване на останалата част от помещението и ще служи като фокусна точка, която привлича погледа. Тя ще определи и нивото на вашата продуктивност. 

Затова не бързайте и изберете нещо, което ще бъде добро място за работа за дълго време.”

Каквото и да изберете, уверете се, че то е достатъчно голямо, за да поставите всичко необходимо на една ръка разстояние и на подходяща височина, за да работите удобно.

Ако разполагате с ограничено офис пространство, е време да извадите старите си хартия и молив. Начертайте груб план на пода на хартия и направете няколко измервания на наличното пространство и размера на мебелите, с които ще работите. Оползотворете по най-добрия начин наличното пространство, като инсталирате рафтове над бюрото, подвижен или фиксиран шкаф под бюрото.

  1. Удобство

Сега преминаваме към оформлението на бюрото ви. Естествено е да искате всичко да ви е под ръка, но е изненадващо какво може да се окаже ненужно. Несъмнено сте чували фразата “чисто бюро – чист ум” и тя е вярна! Безпорядъкът може да отвлича вниманието и да пречи на продуктивната работа. Вместо това се организирайте и подредете консумативите си.

Използвайте ергономичността в своя полза, за да работите по-лесно и удобно. Ако обичате да вдигате краката си нависоко, помислете за закупуване на малък стол. Височина около 10 инча е достатъчна и трябва да се постави под бюрото. 

Винаги е добра идея да имате прибираща се поставка за клавиатура, за да поддържате клавиатурата си на правилната височина. Подложката за мишка също трябва да е удобна за китките и да не е твърде далеч от ръката ви.

  1. Организация на работния ден

След като сте настроили обстановката по подходящ начин, е време да започнете да разглеждате как протича работният ви ден. 

Да останеш мотивиран, докато работиш от вкъщи, е по-трудно, отколкото изглежда. Със сигурност е далеч от ваканционния рай, за какъвто го представят.

Карен Куонг от RenOC казва, че трябва да планирате деня си толкова внимателно, колкото избирате офис мебели.

“Направете план за това какво искате да постигнете през този ден и през седмицата. Това ще даде на деня ви някакъв контекст и ще ви позволи да запълвате миниатюрни отрязъци от време с по-малък списък със задачи, като същевременно оставате фокусирани.

Разберете какъв режим на работа ви подхожда най-добре. Например дали работите по-концентрирано сутрин или вечер. След това предупредете близките си, че не можете да бъдете обезпокоявани по време на работа.

Масово мнение е, че щом хората работят от вкъщи, значи не правят нищо друго, освен да си играят. Но това не е съвсем вярно.”

Не забравяйте да правите редовни почивки. Това е полезно за физическото и психическото ви здраве. Намерете време за упражнения през деня, хранете се добре и спете достатъчно през нощта. Също така е важно да излезете от къщи. Когато работите от вкъщи, губите възможността да общувате лице в лице, но все пак трябва да общувате, дори ако по природа сте интроверт.

Полезно

Leave a Reply