Приключиха 7-те събития в рамките на Национални дни на кариерата 2023

Най-големият кариерен форум на България – Национални дни на кариерата 2023 приключи. В 7-те успешно проведени събития – на живо и онлайн, включиха около 8000 кандидати за стаж и работа. Повече от 130 бяха топ работодателите, които се срещнаха с най-мотивираните студенти и млади специалисти у нас.

В кои български градове се проведе форумът Национални дни на кариерата 2023?

Събитията в рамките на 22-то издание на Национални дни на кариерата се състояха в градовете: София, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Варна и Русе между 1 и 11 април. Освен срещите на живо, на 5 април се проведе и виртуален ден на кариерата, който даде достъп на търсещите нова професионална реализация от всички краища на света. Използвана беше платформата Brazen Technologies, считана за най-добрата технологична възможност за организиране на кариерни събития глобално.

Представителите на повече от 130 водещи български и международни компании, опериращи в различни отрасли, успяха да се запознаят лично с близо 8000 мотивирани кандидати за стаж и работа от цялата страна. Очаква се през следващите няколко месеца стотици млади хора да сбъднат мечтите си и да станат част от екипа на желан от тях работодател.

Кои са новите идеи, представени по време на Национални дни на кариерата 2023?

Национални дни на кариерата е първото събитие от този род у нас, а тази година беше неговото 22-ро издание. Макар и организацията му да почива на изпитани традиции и много натрупан опит, за пореден път екипът на JobTiger доказа и че има нюх за нововъведения, които дават отличен резултат.

Една от добрите идеи, която получи дебют тази година в рамките на форума, е провеждането на съботни събития. Такива се случиха в София, Пловдив и Варна се доказаха като чудесен шанс за наети млади хора също да се включат в срещите с работодателите и да потърсят по-добра професионална реализация. Така, представителите на фирмите можеха да избират сред кандидати с разнообразни знания, умения и стаж.

За пръв път на Национални дни на кариерата 2023 имаше възможност и за дигитален обмен на данни между търсещите и предлагащите работа. Споделянето на профил, автобиография или портфолио ставаше само с QR код, благодарение на иновацията ScanFactor.

Приятна новост бе и сътрудничеството с радио ENERGY, което излъчваше на живо от хотел Маринела, София, на 1 април. Участници във форума се включваха от събитието, за да споделят впечатления и да поискат да чуят любима песен. Много работодатели взеха микрофона и обясниха какви хора търсят за екипите си и насърчиха слушателите на радиото да дойдат и да се запознаят с тях на място.

Кои бяха спонсорите и партньорите на Национални дни на кариерата 2023?

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria, а бронзов спонсор е Софийска вода АД.

Партньори на Национални дни на кариерата са Тракия Икономическа Зона, Национален борд по туризъм, НАПОО, Столична община, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Областна управа гр. Русе, JobTiger.tv, HRIndustry.bg.

С подкрепата на Baristo, Таткова градина, Аз мога тук и сега, ISIC България, 9 Academy, AIBEST, BESCO, сп. Мениджър, b2b Media, lider.bg,  pixelmedia, uchi.bg, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург, Eventiplier, Kaldata, AIESEC, Advent Group, HR manager, MyJob, сп. BGlobal, сп. ENTERPRISE, Legion Run, Gustomedia, Innovation Starter, Innovation Explorer, careertv, MySofia.bg, Aspasia.

За организатора и събитието:

JobTiger e компания за комплексни HR услуги и организира „Национални дни на кариерата“ вече 22 години в продължение на мисията си да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.

Екипът на JobTiger затвори страницата на Национални дни на кариерата и вече усилено подготвя и следващите събития:

Дни на Кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг – октомври 2023 г.

Дни на кариерата: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти – ноември 2023 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...
Как италиански стартъп създаде алгоритъм за по-ефективно търсене на работа?
Най-големият кариерен форум Национални дни на кариерата пристига във Велико Търново
Стажантските програми – защо са полезни?

Минали, Събития

Leave a Reply